Az együttműködésünk előtt nehezen tudtam megszólalni angolul. Tudtam, hogy hibásan beszélek, és ez miatt inkább, ha lehetett, próbáltam elkerülni a beszédet. 

A program során levetkőztem a gátlásaimat. Megtanultam, hogy ha még hibásan is beszélek, ez ne tartson vissza engem, és próbáljam minél többet használni a nyelvet szóban, mert csak így tudok fejlődni. 

Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor minden mondatom hibás volt, de Andrea mindig szorgalmasan jegyzetelt, és az óra végén átvettük a hibáimat. Ezeknek köszönhetően a program végén már alig akadt jegyzetelnivalója. 🙂 

Mindenkinek ajánlom a programot, akiben van bármiféle gátlás a beszéddel kapcsolatban. Kevésnek tűnik a 10 hét, de Andrea csodákat képes tenni ennyi idő alatt is 🙂
Szedlacsek Balázs

Szoftverfejlesztő

Szeretném megköszönni neked, hogy segítettél abban, hogy az angol nyelvtudásom 10 hét alatt jelentősen fejlődjön.

A mentorprogramra egy közös ismerősünk ajánlására találtam rá. Álláskeresés miatt fontossá vált, hogy gyorsan és hatékonyan visszahozzam és tovább fejlesszem korábbi angol szintemet.

A szövegértéssel, nyelvtannal, írásbeli kommunikációval nem volt gondom a program előtt sem, ám a folyékony beszéd kihívást jelentett számomra, mivel az utóbbi években nem volt lehetőségem a beszéd gyakorlására.

A program kezdetén alaposan kikérdeztél a motivációimról, nehézségeimről, majd ez alapján teljesen rám szabtad a 10 hetes intenzív programot.

Nagyon komolyan felkészítettél egy szakmai állásinterjúra, illetve sokat segítettél a képzettségemnek megfelelő szaknyelv elmélyítésében, passzívból aktív nyelvtudássá alakításában.

Ahogy elkezdtük a közös munkát pár alkalom után már lehetőségem volt érezni egy-egy állásinterjún, hogy sokkal magabiztosabban és folyékonyabban megy az angol beszéd.

Rengeteg hasznos könyvet, leckét, hanganyagot, videót, illetve szavak helyetti mondatgyakorlási alkalmazást ajánlottál.

A programot annak ajánlom, aki már legalább középszinten van és elsősorban a beszéddel kapcsolatosan vannak nehézségei és vállalja, hogy óráról órára, illetve minden nap beleteszi az energiáját, hogy gyakoroljon és fejlődjön.

Hiszem, hogy befektetett munka nélkül nincs eredmény, emiatt elsősorban motivált, szorgalmas, ambiciózus tanítványoknak ajánlom a módszeredet. 🙂

Petruska Beáta

Pénzügyi elemző

Andi mentorprogramjába egy ismerősöm ajánlására vágtam bele.

Korábban a munkám során használtam ugyan az angolt, de az hogy szóban megfelelően kifejezzem magam és választékosan beszéljek, nagyon nehezen ment, és sokszor hátrányosan is érintett szakmailag.

A program elején részletesen átbeszéltük hogy mik az elvárásaim, mi az amiben fejlődni szeretnék, és mivel alapvetően a nyelvtannal, szövegértéssel nem voltak gondok, Andi egy a képzettségemnek megfelelő szaknyelv elsajátítását javasolta.

A 10 hetes program nagyon intenzív volt, de már a legelején éreztem, hogy sokkal magabiztosabban, választékosabban tudok kommunikálni, fogalmazni, ami a program előrehaladtával csak erősödött, és ezért nagyon hálás vagyok.

A szaknyelvi tananyag mellett mindig voltak egyéb aktuális témák, amelyeket átbeszéltünk, és ezek is gazdagították a szókincsemet, tudásomat.

Összességében, úgy érzem, hogy egyrészt sikerült aktivizálni a passzív angol tudásomat, másrészt pedig olyan plusz tuningot kapott az angolom, hogy sikeresen tudom kamatoztatni azt a munkám során, további új lehetőségek nyíltak számomra.

Bátran ajánlom Andi mentorprogramját azoknak, akik motiváltak abban, hogy saját szorgalommal kiegészítve, megfelelő időráfordítással, egy meglévő erős középfokú angol nyelvtudás birtokában egy használható, magabiztos beszédközpontú angol elsajátítását tűzték ki maguknak célul.

Dr. Schalkhammer Judit

Jogász

Sokszor belekezdtem az angol tanulásába, de valahol mindig kifulladt a lelkesedésem. Ahogy az élet más területén jöttek a megpróbáltatások, szinte azonnal az angol tanulást szorítottam háttérbe.

Munkám során vezetőként egyre többet került előtérbe, hogy nemzetközi partnerekkel kell kapcsolatot tartani, és az egyre inkább frusztrált, hogy nem tudok velük kapcsolatot tartani. 

Nagyon hiányzott, hogy tervszerűen, lényegre törően tanulhassam az angolt. Ezt eddig sehol sem kaptam meg.
 

Andival először tanulom úgy az angolt, hogy rám szabottan, a kihívásaimnak megfelelően, terv szerint haladok, és ez egyre nagyobb magabiztosságot ad, nem beszélve arról, hogy elhittem, hogy meg fogok tanulni angolul. 🙂
 

Úgy érzem, hogy nagyon jó alapokat kaptam a nyelvtanhoz is, és ezzel megerősödtem abban is, hogy merjek megszólalni.
 

Nagyon elégedett vagyok azzal, amit kaptam a mentorprogram során, nem azt kaptam tőle, amit vártam, annál sokkal többet. 🙂
 

Magabiztosabb lettem, és motiváltabb vagyok nap mint nap. És nem utolsó sorban látom előre, hogy mikor fogom elérni a kitűzött célomat. 🙂
Sedlák Csaba

HR vezető

 

A mentorprogram előtt tele voltam gátlásokkal, ha angol nyelvű kommunikációról volt szó.
Úgy éreztem, egész jól értem az angolt, de ha beszédről volt szó, leblokkoltam, féltem hibázni, szégyenérzetem volt a helytelen nyelvhasználatom és a blokkjaim miatt.

Munkám során többször kerültem angol nyelvű meeting környezetbe, és rettenetesen frusztrált, hogy nem tudtam jól kommunikálni, nem ismertem a megfelelő, meeting szervezéshez/levezényléshez/menedzseléshez tartozó szókincset, nyelvi formákat.

Már a felvázolt tanulmányi út is nagyon kecsegtető volt, tetszett, hogy egy jól felépített, a megfelelő fejlődési pontokat megerősítő tanfolyamot terveztünk meg közösen. Ahogy elkezdtünk dolgozni, azonnal kiderült, mik a hiányosságaim, és nagyon nagy segítség volt, hogy ezeket rögtön tudtuk is orvosolni külön leckékkel.

Rengeteget fejlődött a szókincsem, és azt vettem észre, hogy a sok beszéltetés miatt egyre inkább elengedem a gátlásaimat, és nyertem ezáltal egy kis magabiztosságot is a beszédem során.

Ahogy haladtunk előre a tanfolyamban, egyre inkább elhagytam a vizsgadrukkot, és egyre könnyebb lélekkel, gördülékenyebben tudtam magam kifejezni. Már nem féltem, és már nem félek az angol beszédtől, mert megtanultam, hogy képes vagyok rá, és akkor sincs semmi baj, ha valamit nem értek, mindig lehet kérdezni.

Amit én a legnagyobb eredménynek érzek, az a félelemérzet csillapodása. Már nincs bennem szégyenérzet a nyelvi hiányosságaim miatt, hanem érzem, hogy minél többet gyakorlom, annál ügyesebb leszek benne.

Rengeteg mankót adott a tanfolyam a meeting környezet megfelelő kezelésére, sokkal bátrabban és jobban felkészülve tudom most már a napi munkám végezni. Professzionálisabbnak érzem így a teljesítményem.

Andrea nemcsak nyelvi területen végez nagyszerű munkát a tanulóival, hanem a folyamatos visszajelzések és a fejlődési út bemutatásával az elakadások lelki oldalát is kezeli, ami szerintem a legfőbb akadályozó tényező a legtöbb embernél, aki segítségért tanárhoz fordul.

A programot mindenkinek ajánlom, aki fél az angol kommunikációtól, aki úgy érzi, hibázni szégyenteljes, aki érti az angolt, de megszólalni nem mer, mert azt hiszi, kinevetik. Annak is, aki bizonytalan abban, hogy kell üzleti környezetben személyes vagy online meetinget angolul megtartani, mik az alapvető ceremóniák, kifejezések, kulturális különbségek.

Köszönöm a közös munkát, rengeteget adott nekem ez a pár hét! :)”

Kiss Regina

Telekommunikációs nagykereskedelmi szakértő

Örülök, hogy 10 héttel ezelőtt úgy döntöttem, belevágok és jelentkeztem Andinál a „Tárgyalj Magabiztosan Mentorprogramra”!

Több éven keresztül tanultam angolul, szakmai anyaggal bővített nyelvvizsgával is rendelkezem, de sohasem éreztem biztosnak a tudásom.

Ezerszer gondoltam végig 1-1 mondatot, mielőtt megszólaltam volna angolul, pedig tudom, hogy hatalmas szókinccsel rendelkezem, de amikor éles helyzetbe kerültem, alig jutottak a szavak eszembe, vagy éppen azon agyaltam, hogy vajon a megfelelő igeidőt, módot fogom-e használni.

Borzasztóan frusztrált ez az egész, ezért úgy döntöttem, jelentkezem a programra. Szerettem volna magabiztosan mozogni az üzleti életben „angolul”!

Andi nagyon szisztematikusan, nagyon a témára koncentráltan állította össze a tananyagot, aminek segítségével egyrészt felfrissült a már rég nem használt tudás, másrészt olyan módszert adott a kezembe, hogy sokkal magabiztosabban szólalhassak meg angolul.

A 10 hét alatt rengeteget fejlődtem, köszönhetően a jól használható és érdekes tankönyvnek, az élvezhető házi feladatoknak, az Andi által összerakott Quizletnek, a kapott hanganyagoknak és annak a legalább 30 percnek, amit így naponta rászántam az angolra.

A programot mindenkinek szívből ajánlom, de leginkább azoknak, akik az üzleti életben szeretnének sikeresebbek lenni, magabiztosabban tárgyalni angolul, vagy munkájuk, esetleg éppen továbbtanulásuk során többet vagy valami újat szeretnének elérni, de a program abban is segíthet, ha hobbid kíván több és a témában mélyrehatóbb tudást angolul!

Köszönöm Andi, minden órádat nagyon szerettem, és (lehet ezért sokan strébernek mondanának) örömmel készültem az óráidra!

Palya Krisztina

Cégvezető

Sokszor belekezdtem a nyelvtanulásba, de sosem tudtam a végére érni, mert vagy az én motiváltságom maradt el, vagy a csapat többi tagja nem volt elég motivált, így minden tanfolyam félbeszakadt.

Az együttműködésünk előtt, ha nem voltam biztos a válaszban, akkor inkább meg sem szólaltam.

A veled való tanulás során azonban rájöttem, hogy nem csak akkor szabad megszólalni, ha a válasz nyelvtanilag 100%-os.

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok segítséget és az okítást. Nagyon élveztem az órákat, sokat tanultam, rájöttem, hogy nagyon sok a hiányosságom, de tudom, hogy van még remény számomra is 🙂

Köszönöm, hogy mindig türelmes voltál velem, még akkor is, amikor egy témára többször is vissza kellett térni.

Iszonyatos energiát adtál az órák alatt, melyet nagyon szépen köszönök.

A tanulás során tényleg azokkal a témákkal, nyelvtannal foglalkoztunk, amelyek számomra szükségesek és hasznosak voltak.

Hegyi Krisztina

Ügyfélszolgálati vezető

Ha te is sikeres szeretnél lenni az üzleti életben, és magabiztosan akarsz tárgyalni angolul, akkor ne habozz tovább, jelentkezz be hozzám egy ingyenes, kötelezettségmentes stratégiai konzultációra, ahol megnézzük, hogy neked való-e a program, tudok-e segíteni a céljaid elérésében.

 

Ha a helyzeted alapján az látom, hogy tudok neked segíteni, és te is elkötelezett vagy a fejlődésed mellett, akkor meg tudjuk beszélni az együttműködés feltételeit is.